Termékeink
Menu mobile

NÉZZ KÖRÜL A TÖRTÉNETEINK KÖZT!

Bemutatjuk a Sedivackuv Long 2019 kutyaszánhajtó versenyt

Bemutatjuk a Sedivackuv Long Kutyaszánhajtó versenyt, ahol az IL CANE csapat a fantasztikus III. helyezést érte Horváth János vezetésével.

..- Huszonhárom évvel ezelőtt egy csoport lelkes kutyaszánhajtó keresett egy csehországi régiót, amely alkalmas lenne kutyaszánversenyek megszervezésére. Egy olyan  helyszín után kutattak, ahol nem csak nemcsak a hóviszonyok, a tengerszint feletti magasság, az ideális pályakialakítás együttese alkot egy komplett egységet, hanem a helyi önkormányzatok is  hajlandóságot mutatnak  volt egy ilyen hosszútávú verseny megszervezésének a segítésére..  Ez a hely Destne-lett,az Orlické-hegységben ( Sas-hegység), ahol is  ideális körülményeket találtak a kutyaszánhajtó versenyre és  így1997 februárjában rendezték a kísérleti „nulla” évet (később ez lett az  „első év”).

Bemutatjuk a Sedivackuv Long 2019 kutyaszánhajtó versenyt

A   legelső verseny kezdete előtt egy nappal a főszervező ( és a verseny megálmodója) Pavel Kučera két kutyája elfutott és egyiküket, egy  - Sedivák – ( Szürke) nevű szibériai huskyt, egy távolabbi faluban farkasnak nézte egy helyi polgár.és lelőtte..

A baleset ellenére a verseny megkezdődött, de ezt a versenyt Sedivac emlékének szentelték és ez a szomorú halálos pillanatt adta a verseny nevét is, a „Šediváčkův Long Trail” -t.

Bemutatjuk a Sedivackuv Long 2019 kutyaszánhajtó versenyt

Az első néhány esztendő után a verseny nagysága és elfogadottsága olyan szintre jutott, hogy két különböző hosszúságú és időtartamú pályát tudtak kijelölni a szervezők egy  222km-es (4 napos) és egy  333km,-es ( öt napos) megmérettetés várt a musherekre…azaz a kutyaszánhajtókra és négylábú atlétapartnereikre..

A verseny az Orlické-hegység gerincvonalának cseh és lengyel oldalán halad keresztül-kasul és jellemzően a harmadik versenynap rendszeresen egy klasszikus kint táborozós, kint alvós , bivouacot magában foglaló szakaszt is tartalmaz. A verseny mindig január utolsó hetében zajlik, amely jellemzően  rendkívül fagyos időjárási körülményekkel várja a résztvevőket és normális esetben rengeteg hó hullik abban az időszakban a hegyekben.

Bemutatjuk a Sedivackuv Long 2019 kutyaszánhajtó versenyt

Az elmúlt huszonesztendő alatt a kedvtelésből kitalált kis helyi versenyből egy nemzetközi mércével nézve is rendkívül  jelentős esemény született. Európa számtalan országából érkeznek versenyzők és mérettetik meg maguk és kutyáik erejét ,teljesítőképességét.


Az európai szaksajtó méltán említi úgy a Sedivackuv Long Trail versenyt, mint a maga kategóriájának talán legnehezebb  hosszútávú kutyaszánhajtó eseményét."

Bemutatjuk a Sedivackuv Long 2019 kutyaszánhajtó versenyt

Bejelentkezés