Termékeink
Menu mobile

NÉZZ KÖRÜL A TÖRTÉNETEINK KÖZT!

Tapasztalatok az IL CANE kölyöktáppal

A Tápai-Tekergő Mudi Kennel kutyáinak minőségi táplálására mindig nagy gondot fordítottunk. Az Il Cane kölyöktápját – régi ismeretség alapján ajánlásra – 2016. 10. 01-től kezdtük el kipróbálni Derce nevű szuka kutyánknál , aki nemrégiben országos terelőbajnok lett.

Derce 2 hét múlva 7 kölyköt vetett. Az egyenletes, nagy súllyal (átlag 294 g) született alom kölykei nagyon szépen növekednek. A 4. hét végére csak anyatejes táplálással átlagsúlyuk 1754 g. A szukának bőven van teje, gond nélkül el tudja látni a 7 éhes szájat, miközben folyamatosan tartja fialás utáni súlyát – igaz, napi 700 g Il Cane kölyöktáp csúszik le a torkán!

A kölykök az 5. héttől szopás mellett, láthatóan jóízűen majszolják a beáztatott, borsónyi szemű kölyöktápot. (Meglepődve láttuk, hogy először a szuka részére szárazon kitett és általam gondatlanul ott hagyott Il Cane kölyöktápot dézsmálták meg.) Az 5. héten az alom átlagsúlya 2230 g.  A szukánál és a kölyköknél nem tapasztaltunk semmilyen, az élelmezés megváltoztatásánál előforduló nem kívánatos változást. Tapasztalataink nyomán a jövőben is Il Cane tápot fogunk etetni.

Vanyó Sándor

Tápai-Tekergő Mudi Kennel
vanyo.sandor@gmail.com
20-9887368

Bejelentkezés