Barion Pixel
Termékeink
Menu mobile

NÉZZ KÖRÜL A TÖRTÉNETEINK KÖZT!

Horváth János kutyafogathajtó szakvéleménye

Ha kutyatápról ír vagy beszél az ember nagyon nehéz elfogulatlanul, ámde realisztikusan megfogalmazni a mondanivalóját , úgy, hogy az egy részt hiteles legyen , két részt pedig ne tűnjék nagyon megrendelt reklámszövegízűnek.

Az természetes ha egy kutyával, kutyákkal foglalkozó tenyésztőt vagy mint esetemben egy sportolót megtisztel egy tápforgalmazó azzal, hogy megkeresi és felajánlja, hogy kutyáját, kutyáit az ő általa terjesztett táppal etesse, akkor arról a tápról illik szépet és jót mondani.

Én is ezt teszem most. De nem azért mert úgymond kötelező nekem, teszem ezt azért mert az elmúlt két hónapban, mióta a versenykutyáim az IL CANE Vitality tápot eszik, az egyik ámulatból a másikba esem.

Több mint 30 esztendeje foglalkozom szánhúzó versenykutyákkal és ez idő alatt nagyon-nagyon sokféle tápot etettem a kutyáimmal rövidebb-hosszabb ideig. Merem azt állítani, hogy van egy elég markáns rálátásom a kutyatápok milyenségére és világára. De amit az IL CANE-val megtapasztaltam és tapasztalok nap mint nap az kissé felülírta( a szó pozitív értelmében) az elvárásaimat. A kutyáim középtávú ( mid distance) versenykutyák, átlagban heti 5 alkalommal edzenek. Az elmúlt hosszú hetek havas időszakában 40-43 km-ert tettek meg alkalmanként, kb. 180kg-terheléssel , 1800-2000 m- összint emelkedéssel, nagyjából 15-20km/h átlagsebességgel.

Ez egy hat kutyás csapatnál mint az enyém igen nagy igénybevétel, sok energiát felemészt. De a kutyáim remek kondícióban, jó izmoltsággal és ami nagyon fontos remek emésztési rátával várják nap mint nap az edzéseket. A szőre mindenkinek bársonypuhaságú és terhelés után sincs laza széklet a csapatnál. ( Ez erősen igénybe vett szánhúzókutyáknál igen nagy szó.)


A regenerálódás nagyon gyors az egész csapatnál, ahogy fogalmazni szoktam...- pattog mindenki , mint az a bizonyos kecskeürülék a deszkán ..- !!

Mondanék negatívumot is az IL CANE tápról, de az az igazság, hogy nem tudok.
Összegzésként talán csak annyi, hogy aki szereti a kutyáját az bátran adjon neki IL CANE tápot. Nem véletlen a logó szövege: I ❤ MY DOG

 

Bejelentkezés